Снимка: БГНЕС
fallback

Възможно е отново да се наложи коалиционно управление и да бъдем изправени пред нестабилно мнозинство. Това не бива да ни плаши и отчайва. Политиците обаче трябва да си направят изводите от факта, че българските граждани трудно избират хора, които да ги ръководят. Това заяви водачът на листата на „Продължаваме Промяната” в Перник Бойко Рашков в ефира на „Здравей, България”.

Той допусна вероятността ПП да платят цената за поведението на някои от досегашните си коалиционни партньори.

„Пресилени са мрачните прогнози за започващата предизборна кампания. Политическият сезон ще протече нормално и не споделям опасенията, че ще има някакво ожесточение. Няма място за песимизъм. Българските избиратели имат пред себе си една перспективна партия, способна да се грижи за избирателите и да подобри стандарта им на живот”, каза още Рашков.

Според него кризисните моменти напоследък са спомогнали за избледняването на някои проблеми, с които властимащите са се занимавали сериозно в двата служебни кабинета миналата година.

Рашков отново подчерта, че са нужни сериозни промени в Закона за КПКОНПИ. „Комисията трябва да се включи в антикорупционната дейност. Досега, тъй като съставът й беше избран от ГЕРБ и ДПС, тя услужливо не извършваше проверки спрямо високопоставени лица”, коментира още бившият вътрешен министър.

Той бе категоричен, че ако ПП успее да състави правителство след изборите на 2 октомври, ще продължи работата си по това „да се възстанови контролът върху всички структури на граничните пунктове”.

Рашков коментира и последното изследване на социологическа агенция „Тренд”, според което ГЕРБ води пред ПП с 5%. „Това проучване е направено твърде рано, доста преди вота”, каза водачът на листа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Вангелчо

преди 1 година

То га ша е коалиция за ко да се хабим да гласуваме ?!

26

ПП ВЪРНА КОМУНИЗМА

преди 1 година

РАШКОВ, НИНОВА, БОЙКИКЕВ........... БАЙДЪН ГИ ХВАНА-И УВОЛНИ КИРО И АСЕН..!!

25

Анонимен

преди 1 година

Този Чашков пак ли е в списъците,докога пенсионирани служителиот МВРи МО ще ни управляват,ето заради такива екземпляри които пият през работно време,имат по 19имота и 38 тоалетни взимат пенсия вече по 2000лв.НИКОГА НЯМА да се оправим,защото те работят единствено за частни интереси

fallback