Снимка: БГНЕС

След като лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов обяви, че политиката, водена от предишното правителство е довело до финансова катастрофа, Асен Василев реши да даде свой отговор на ситуацията.

Бившият финансов министър заяви във видеообръщение, излъчено на страницата на "Продължаваме промяната" във Facebook: "Господин Борисов е притеснен от моята финансова политика – разбирам го, мафията е в криза и може би ще фалира."

Думите му са по повод на речта на Борисов, че "финансовата катастрофа, която е оставена от бившия финансов министър Асен Василев, е непоправима".

Още по темата

Василев коментира, че докато е бил финансов министър са били повишени пенсиите, спрян е корупционният канал на "Капитан Андреево" за отровни храни, както и това, че детските градини са станали безплатни, а родителите на некласираните деца имат възможност за компенсации.

"Мога да уверя господин Борисов, че като спечелим изборите, ще повишим пенсиите отново, ще повишим минималната работна заплата и всички средства на държавата ще отидат при нейните граждани, както и че антикорупционната комисия ще заработи и най-накрая ще започне да гони корумпираните“, каза още Асен Василев. „Не се притеснявайте, мафията ще фалира наистина", категоричен беше още Асен Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase