Снимка: БГНЕС

Основният ни спор е с партията на посредниците - върнаха посредниците в газа, тока, нефта. Всичко се случва в полза на Руската федерация с подкрепата на партията на посредниците. И както и техните говорители да го обясняват, когато фактите говорят, страда народът.

Това каза бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по време на извънредна пресконференция.

Ние по време на нашето управление, бяхме сполетени от три кризи: миграционната, финансовата и ковид. И в трите се справихме най-добре от всички страни. А мигрантската криза - вчера директорът на Европол даде за пример акция от 2020 г. за един афганистанец в Лондон, като операцията се ръководеше от България. От нулева миграция, сочени за пример в Европа, в момента виждам усилията на МВР с Бойко Рашков, всеки ден ловят по 20-30-40 нелегални мигранти.

Още по темата

Същата финансова криза, перфектна буря, има и в тригодишната рамкова прогноза на МФ. До едно това, което сме говорили през тези 6-7 месеца, е написано там. Милиарди заеми. Ако днес сте си получили заплатата, не сте на излишък, - в края на месеца ще отидете да вземете кредит, защото в края на месеца нищо няма да ви остане. По време на нашето управление не позволявахме да се вдигне инфлацията. Сега всички говорят как са увеличили пенсиите - големият майсторлък е да продължим да плащаме пенсиите в следващите години, защото в рамката средствата не са включени. България в момента пръска кръв от неразумното управление на финансите. И не е сигурно при тази политическа нестабилност 15-те милиарда ще бъдат взети, и при какви лихва ще е това. Финансовата катастрофа на Асен Василев е непоправима, допълни Борисов.

Не разбирам защо ви интересува кой с кого ще управлява. Става въпрос за антикризисно правителство, което да ни преведе през зимата.

България е с най-добре развитата газова инфраструктура на Балканите, и тя е 100% българска собственост. От какво да се срамуваме, в коя сфера някой е направил по-добро от нас? Така че никога не съм обръщал внимание на социологията, изборите са в ръцете на Радев и неговите министри. Ако не направят честни избори, няма да изпадаме в ситуация, в която броиха три дни гласовете на ИТН, за да ни изпреварят. Всичко става с флашките, софтуера и машините, които ги охранява Бойко Рашков.

Няма сфера, в която да са били по-добри бившите управляващи. Пълен провал, една велоалея няма построена. Не мост, не "Струма", не виадукт, пълен провал, допълни Борисов.

"Това е сложен занаят премиерството. Не е за всеки", заключи лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase