Снимка: Bulgaria ON AIR

Малко преди изборите започва надпреварата за вота, както и прогнозите коя партия ще спечели най-много избиратели.

Според проф. Андрей Чорбанов от ИТН, партията ще мине бариерата от 4%.

"Смятам. че здравата мисъл у хората ще види какво от обещаното е свършено и какво всъщност е направено за периода, в който ние бяхме в Народното събрание. Ние никога не сме определяли цялостната политика. Ние бяхме тази част, без която не можеше да има правителство и не можеше да бъде гласувано нищо", заяви той в студиото на "Денят ON AIR".

Под думите му това, с което кандидатстват в бъдещото Народно събрание, са техните програми.

"Голяма част от конфликтите, които възникнаха в Народното събрание, бяха на база неспазване на предизборните обещания и тези програми, с които ние сме изпратени там", допълни той.

"Това, което не бива да става, е да се преминава добрият тон. Какъвто и да бъде резултатът, парламентът ще бъде много фрагментиран. Много от организациите твърдят, че няма да бъдат с този и онзи, но много трудно ще се направи споразумение, за да има работещо правителството, от каквото държавата има най-много нужда в този момент", посочи проф. Чорбанов пред Bulgaria ON AIR.

Гостът изтъкна, че съблюдават техните интереси и тези на гражданите, които са ги изпратили в парламента.

"Това, което се видя в последните години е, че парламентарната република не е най-добрият вариант. Няма комуникация между отделните групи власти. Трябва да се направи нещо, за да има работещо правителство. Нека хората да кажат дали биха се уповавали до голяма степен на президента като институция", коментира професорът.

И заключи, че кампанията ще започне утре и ще имат възможност да се срещнат с техните избиратели и да отговорят на въпросите, които ги вълнуват.

 

Коментари Напиши коментар

19

Габи

преди 4 месеца

Още едно изказване на немислещ и продажен слугинаж. Нямат ли край чалгарските поклонници?Ако сега бяхме президенска република, вече да сме отново под руски ботуш.

18

До20

преди 4 месеца

Единствено ГЕРБ до сега не са управлявали с ДПС. Престанете с тъпите злобни измислици, а вижте поразиите, които направиха самохвалковците от ПП, БСП и ДБ.

17

За Чорбанов

преди 4 месеца

си развалих мнението, когато в едно ТВ студио вместо маска си сложи дамски гащички. И това ми е професор от БАН.