Снимка: БГНЕС

Един от съпредседателите на гражданското сдружение "Ние идваме" адвокат Николай Хаджигенов очаква следващите предсрочни парламентарни избори да са в края на февруари и началото на март месец. Той не очаква да се случи абсолютно нищо след изборите на 2 октомври.

"Настимир Ананиев е в грешка. Ние не подкрепяме политически сили, а подкрепяме политики. Две са нещата, за които се борим - правосъдие и демокрация. "Продължаваме промяната" не оправдаха доверието", заяви Хаджигенов пред БНТ за отказа на неговата формация "Ние идваме" да участва на предсрочните парламентарни избори.

Според него множеството избори са нещо чудесно, с което да се прочистим. Хаджигенов и Бабикян не са водили разговор с "Демократична България" да се явят заедно на изборите.

Още по темата
Ако конкретна политическа сила, трябва да я подкрепим, а пък тя не прави нищо, няма как да я подкрепим, обясни Хаджигенов. ПП имаха подкрепата на голямата част от хората, на политическите формации, но дори не опитаха, изтъкна Хаджигенов.

Грешката на ПП е, че не разбраха срещу какво се изправят, посочи той.

Как да наредим пъзел с 4-5 парченца, които са пръснати на различни места, запита Хаджигенов и добави, че лидерство трябва да има в политиката. Оттам нататък демокрацията не е лидерство, а множество хора, обеднени в една обща цел, а не диктат на мнозинството, както го разбират много хора, подчерта той.

Николай Хаджигенов отбеляза, че служебният кабинет показал, че демокрацията у нас е в опасност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase