Снимка: "Ние идваме" и ЕНП

 "Ние идваме", заедно с мандатоносителя си Единна народна партия (ЕНП) няма да участват в предстоящите избори,съобщиха от сдружението.

"Това е трудно решение за нас и за хилядите ни поддръжници. Въпреки това го смятаме за правилно, защото за 4-ти път не се постигна обединение на силите, които наистина търсят промяна, правосъдна реформа и модернизация, останаха голи декларации и празни думи в медиите", се посочва в съобщение до медиите.

"Решението ни едни ще сметнат за слабост, а други за благородство. Все едно, ние сме доказали, че политиката не е аритметика и трима души могат да вдигнат 70 процента от хората в страната. Видяхме и партии с голям резултат, които се сриват", отбелязват от "Ние идваме!".

"Когато ни показват, че верни, но безполезни хора са по-важни от активни и непреклонни, то няма смисъл да се повтаря един и същи неуспешен модел, се посочва в съобщението.

Обещанието е за продължаване на работа по основни цели - освобождаване на страната от мафията, "започваме работа за следващите избори", заявяват от сдружението.

Преди десетина дни "Ние идваме!" внесе документи за регистрация за участие в предсрочни парламентарни избори на 2 октомври с мандата на "Единната народна партия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase