Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

На предсрочните парламентарни избори на 2 октомври ще се гласува с две машини в избирателните секции, в които на вота за Народно събрание на 14 ноември 2021 г. са дали гласа си над 349 души, реши Централната избирателна комисия (ЦИК) на свое заседание.

Решението се отнася за избирателните секции в страната и тези зад граница.

В страната броят на секциите, в които е имало машинно гласуване на предишните парламентарни избори, е 9363. На изборите на 2 октомври  в 1108 избирателни секции ще има две машини, информираха от ЦИК.

В чужбина машинно гласуване на изборите за парламент на 14 ноември е имало в 289 секции. От ЦИК заявиха, че в 233 избирателни секции ще се гласува с две машини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 1 година

Какви машини, всичко е машинации и манипулации. Такава измама, каквато имаше на последните избори, дори Боко с мъкненето на чували не можа да сътвори. Сета ще е още по- голяма. Нали показаха машините, имат една смешна пломба и вътре активен блутут и уай фай порт. Даже няма нужда да ги отварят, директно още в секциите всичко се променя както е заповядано от ЦРУ.

12

Мдааааа!

преди 1 година

Манипулацията на машините е в действие и никой не се напряга да я спре ! Е, щом не искате, ще ви надиплим както ние искаме ! Напред ,мъдурковци ! Така си останахме е.ан народ ! Който откъдето дойде , все ни го нач.ква ! С царя дойдоха от Британско, днес са дошли от Харвард , утре ще са от Китай..... ! И никога от България ! Ура, мъдурковци!!! Юруш на машините !

11

пуйката

преди 1 година

Луна ще участва или не?

fallback