Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

  "Продължаваме промяната" няма да се коалира предизборно с "Демократична България". След новината бившият депутат Стоян Михалев предупреди, че има "сили на реставрацията, които са много доволни от това решение".

"Демократична България" отчита решението на "Продължаваме промяната" да се яви самостоятелно на предстоящите избори като грешка. Според дясната коалиция - формацията на Кирил Петков и Асен Василев не може да стане първа политическа сила без тях.
Oще по темата


"Математически, ако бяхме заедно, шансът да ни бъде връчен първият мандат, е абсолютно сигурен, което би дало възможност да се създаде правителство на реформаторските сили. Сега в тази ситуация този шанс е поставен под въпрос и силите на реставрацията вероятно ще са много доволни от това решение", коментира пред Bulgaria ON AIR Стоян Михалев от ДБ.

Според социолога Петър Петров обаче решението на "Продължаваме промяната" се базира не просто на математика, но и на идеология.

"2+2 предизборно почти никога не е равно на 4 следизборно, както може да се види на коалицията на националните партии. "Демократична България" има ядро от избиратели, а "Продължаваме промяната" все още търси и намира себе си на много различни места", смята социологът Петър Петров.

Всъщност двете формации са много близки идеологически, показва "политическият компас" на Ивайло Динев, който позиционира българските партии на база на техните програми.

Решението - да не се коалират предизборно, политологът си обяснява с желанието на Кирил Петков и Асен Василев да привлекат по-широк спектър от избиратели.

"Те се опитват да си изградят имидж на центристка партия, за да могат да привлекат разочаровани избиратели от левия спектър, които са периферията на БСП. Странейки от ДБ те рискуваха да загубят от периферията от предишните избори", обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

алоо

преди 1 година

"да се създаде правителство на реформаторските сили." Ей ***,т.нар. реформатори ги видяхме,за 2 г. принципите им отидоха по дяволите,накрая се разпадна тази реформаторска измислица,защото едните твърдо не сдаваха властта(москов и сие). От 5 партии,вкарахте цели 23-***,от които цели 6 станаха министри,а други 10 зам.министри.Такова ПРЕЯЖДАНЕ на власт с толкова малко дУпетати НИКОГА в историята на БГ не е имало.Плюехте ДПС с 39 депутати защо имали 3-*** министри.Еее,вие направо им скрихте шапката

60

Анонимен

преди 1 година

Стоян Прождажников Михалев се е притеснил, че може да не влезе в парламента. Спокойно под ли зу р ко ще влезеш, избора ще е тотално манипулиран като миналия път, така че такива продажници като тебе да се намърдат и да изпълняват заповеди на мига. Все пак силно си надявам да не влезеш но всичко е предрешено.

59

Анонимен

преди 1 година

Няма грешка г-н Михалев, държат вашата група за резерва! Съшото правят с бсп. ПП са вляво, самонадеяно вярват, че може да им бъде гласувано мнозинство!

fallback