Снимка: БГНЕС

До 10 септември 2022 г., 21 дни преди изборния ден, Централната избирателна комисия (ЦИК) трябва да определи държавите и местата, в които ще се образуват секции за гласуване извън страната. Това стана известно на днешното заседание на избирателната комисия.

ЦИК определи и по какъв начин ще се номерират секциите в чужбина.

Съгласно решението на ЦИК номерата ще се състоят от девет цифри, групирани във вида АА ВВ СС ХХХ, където: АА е числото 32; ВВ е номерът на страната, в която ще се гласува; на мястото на СС се изписват нули; ХХХ е номерът на секцията за гласуване извън страната в съответната държава и съответното място.

Също така ЦИК утвърди и образци на указателни табели и табла за районните и секционните избирателни комисии, образци на отличителни знаци на застъпници, наблюдатели, анкетьори и представители на партии, коалиции и инициативни комитети, както и образци на отличителни знаци на членовете на секционните избирателни комисии в изборния ден, съобщава БТА.

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 1 месец

До 3 Караджата Майнъта ви на вас " Българите" в чужбина оставете си и личните карти и никога повече не се обръщайте към България, нито за добро нито за лошо, вие сте част от "хората" които ни докараха тая евроатлантическа помия. . . . Чакаме с нетърпение да измрете и да се върнем за да си основем родината отново! Доказахте с десетилетия в изборите си, че не сте в състояние да отделите просото от пшеницата! А това за помията е истина, но не отвън а си е отвътре! Ние си подкрепяме възрастните род

4

Стелко

преди 1 месец

Ние в Европа няма да гласуваме. Оставяме това на българите в Турция. Тъкмо България ще си дойде на мястото и всички ще са доволни. На ориенталска държава не й трябва Европа.

3

До Караджата

преди 1 месец

Голяма работа като никому неизвестен човечец като теб си губи времето да говори грозно и да плюе по хора,които не познава