Снимка: БГНЕС
"При тази ниска избирателна активност мисля, че сме изправени пред сериозен политически проблем в бъдеще. След седем месеца служебно правителство, атаки срещу симпатизантите на ГЕРБ, демотивация на огромна част от хората изобщо да гласуват". 
 
Това мнение изрази в ефира на bTV Радомир Чолаков, председател на Инициативния комитет за издигане на кандидатурите на Анастас Герджиков и Невяна Митева. 
 
"Българите предпочетоха статуквото. Рано или късно съм сигурен, че човек с профил като проф. Герджиков или самият той ще бъдедържавен глава. Ние се гордеем с тази кандидатура. Показахме друга възможност, алтернативата за плезидент на България", каза още той. 
 
"Пред Радев в момента има три много големи предизвикателства, за да разберем дали той може да бъде ефективен президент - отношенията с Турция, Украйна и ЕС; ще бъде ли потърсен мост с ГЕРБ и други партии, които бяха морално засегнати през последните седем месеца; какво ще бъде отношението към Герджиков, Митева и нейното семейство, ще им се отмъщава ли", допълни Чолаков. 
 
Той изтъкна, че в държавните институции се извършват репресии срещу симпатизанти на ГЕРБ. 

Коментари Напиши коментар

64

Анонимен

преди 1 година

Тоя па натегач - отношенията ни с Украйна били важни?!? Какво точно ни е ползата от Украйна - нищо, пълна нула. Просто те са важни на задокеанския им господар, докато направят някоя и друга провокация и изгорят като кибритена клечка. Радомире, гербаджийски натегачо, приоритетите ни са - България и положението на обикновените Българи в нея, взаимоотношенията с ЕU - до колкот оможе достойно да отстояваме интересите си, отношенията ни с Русия. Украйна може напролет изобщо да я няма.

63

Асан

преди 1 година

Този е нов гербер калинка като Биков една зодия са везни охлюви като Бареков

62

4

преди 1 година

Говори се , че Герджикав е купен от ГЕРБ за над милион евра!Много ли са , малко ли са?Трудно ми е да кажа , но мисля , че са повече!