Снимка: БГНЕС
"При тази ниска избирателна активност мисля, че сме изправени пред сериозен политически проблем в бъдеще. След седем месеца служебно правителство, атаки срещу симпатизантите на ГЕРБ, демотивация на огромна част от хората изобщо да гласуват". 
 
Това мнение изрази в ефира на bTV Радомир Чолаков, председател на Инициативния комитет за издигане на кандидатурите на Анастас Герджиков и Невяна Митева. 
 
"Българите предпочетоха статуквото. Рано или късно съм сигурен, че човек с профил като проф. Герджиков или самият той ще бъдедържавен глава. Ние се гордеем с тази кандидатура. Показахме друга възможност, алтернативата за плезидент на България", каза още той. 
 
"Пред Радев в момента има три много големи предизвикателства, за да разберем дали той може да бъде ефективен президент - отношенията с Турция, Украйна и ЕС; ще бъде ли потърсен мост с ГЕРБ и други партии, които бяха морално засегнати през последните седем месеца; какво ще бъде отношението към Герджиков, Митева и нейното семейство, ще им се отмъщава ли", допълни Чолаков. 
 
Той изтъкна, че в държавните институции се извършват репресии срещу симпатизанти на ГЕРБ. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase