Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ниската избирателна активност на балотажа в неделя е свързана с факта, че и двамата кандидати за президент Румен Радев и Анастас Герджиков са получи по един малък бонус, който е равностоен, смята проф. Румяна Коларова, която е представител на Инициативния комитет издигнал проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева за кандидат-президентска двойка.

Още по темата

„Реално съотношението наистина не беше променено. Което означава, че към техните първоначални симпатизанти се добавиха много малко нова подкрепа”, коментира тя пред Нова телевизия. 

По думите й обаче Анастас Герджиков е променил целия стил не само на предизборната кампания, но и на говоренето в България.

„В началото се говореше за изчегъртване. Това, за което всички говорят сега, е че трябва да има обединение около общи приоритети”, подчерта тя.

„Професор Герджиков не успя да пребори нещо, което е най-типичната характеристика на популизма. За него е характерно нещо, наречено негативна партийна идентификация. Хората не гласуват за своя партия, а срещу тази, която мразят”, заяви професор Коларова.
 

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 1 година

До 13 до 10Ти си доста много зле ! Това от ежедневното дрогиране ли е или е ефект от ваксината ?

12

до 10

преди 1 година

Що бе, не ти ли е достатъчен оцъкления поглед на любимия руски агент? Глей как хубаво се е облещил в светлото бъдеще дето ни предстои. Скоро ще ни го носят с кофи от Русия и ще ни го изливат на главите.

11

Shark

преди 1 година

Стига с тази ниска избирателна активност. ДА СА ГЛАСУВАЛИ!!! Който не е гласувал, няма право да мрънка и да има претенции!!! Този бил такъв, другия бил онакъв, никого не харесвам! Като не харесват никого, да млъкнат и да продължават да не харесват, но да не занимават всички с тяхното нехаресване!! Така или иначе един от двамата трябваше да бъде избран!Щом не го проумяват, тяхна работа, но да спрат с тоя рев! Хората, които решиха да упражнят ПРАВОТО СИ НА ГЛАС, си казаха думата.Другите нямат дума