Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ниската избирателна активност на балотажа в неделя е свързана с факта, че и двамата кандидати за президент Румен Радев и Анастас Герджиков са получи по един малък бонус, който е равностоен, смята проф. Румяна Коларова, която е представител на Инициативния комитет издигнал проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева за кандидат-президентска двойка.

Още по темата

„Реално съотношението наистина не беше променено. Което означава, че към техните първоначални симпатизанти се добавиха много малко нова подкрепа”, коментира тя пред Нова телевизия. 

По думите й обаче Анастас Герджиков е променил целия стил не само на предизборната кампания, но и на говоренето в България.

„В началото се говореше за изчегъртване. Това, за което всички говорят сега, е че трябва да има обединение около общи приоритети”, подчерта тя.

„Професор Герджиков не успя да пребори нещо, което е най-типичната характеристика на популизма. За него е характерно нещо, наречено негативна партийна идентификация. Хората не гласуват за своя партия, а срещу тази, която мразят”, заяви професор Коларова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase