Снимка: БГНЕС
fallback

Преговорите за съставяне на редовен кабинет с мандата на "Продължаваме промяната" започват в експертен формат утре.

Oще по темата
Експерти, излъчени от формацията победител на парламентарния вот, ще се срещнат с експерти на поканените политически сили - БСП, ИТН и "Демократична България".

Всяка формация ще бъде представена с по трима експерти в общо 18 групи за обсъждане на секторни политики и изработване на управленска програма. Във всяко от обсъжданията ще участва по един от лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев.

"Започваме да работим детайлно така, че да направим ясен, конкретен, точен план как ще направим България едно много по-хубаво място за живот през следващите четири години", коментира вчера Асен Василев.

Председателят на БСП в оставка Корнелия Нинова заяви, че целта е пълен мандат на бъдещия кабинет: "От първите ни разговори до последния сме планирали четиригодишен мандат и така сме си залагали политиките и приоритетите".

От партията съобщиха днес, че Изпълнителното бюро на БСП е одобрило 18 работни групи за преговори за съставяне на правителство. Те започват своята работа утре със сектори енергетика, икономика, транспорт и правосъдие.

Засега не са обсъждани имена на министри. След като се постигне консенсус по програмата, ще бъде подписано коалиционно споразумение.

Срещите ще бъдат проведени като паралелни дискусии и ще бъдат предавани на живо в страницата на "Продължаваме промяната" във Facebook, YouTube и на сайта promeni.bg. Коментари от страна на ПП ще има след приключване на пълния цикъл от срещи, съобщиха от формацията.

Ето и график и теми за провеждане на дискусии:
 
23.11.2021

10 - 13 часа - Енергетика
10 - 13 часа - Икономика
15 - 18 часа - Транспорт
15 - 18 часа - Правосъдие

24.11.2021

10 - 13 часа - Здравеопазване
10 - 13 часа - Земеделие
15 - 18 часа - Образование
15 - 18 часа - Електронно правителство

25.11.2021

10 - 13 часа - Вътрешна сигурност
10 - 13 часа - Екология
15 - 18 часа - Регионално развитие

15 - 18 часа - Култура 

26.11.2021

10 - 13 часа - Труд и Социални  грижи
10 - 13 часа - Туризъм
15 - 18 часа - Национална сигурност
15 - 18 часа - Спорт

27.11.2021

10 - 13 часа - Финанси
15 - 18 часа - Международни  отношения

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

..И ПАК ДА ПИТАМЕ:

преди 2 години

КАТО , КАК ЩЕ СЕ "КОАЛИРАТ " БСП-то, С "ДЕСНЯЦИТЕ " НА БОЙКИКЕВ..... И КЪВ ШЕ ИМ БЪДЕ ВЕЧЕ ЦВЕТА НА "ЧЕРВЕНИТЕ ПРАШКИ" ....ПЕМБЯН ЛИ ..!!???/...с цвета на разврата../НА КАКА , МНОГО ШЕ И ГИЛА.....ХА,ХА,ХААААААА

53

САМО ПИТАМЕ:

преди 2 години

АБЕ , "ЕКСПЕРТИТЕ" ОТ ИТН , ЩЕ СИ НОСЯТ ЛИ ШНОРХЕЛИТЕ И ПЛАВНИЦИТЕ НА СРЕЩАТА С КИРЧО И КОКОРЧО...??!

52

Анонимен

преди 2 години

КАБИНЕТЕЕЕЕ, като се закабинетите в кабинетите а земета и едно прошение до Прокуратурата да изпратите за разследване на оная с конската руса опашка, която риташе задържаните демонстранти под колоните на Будката Бучолинда, и то така че за да е по силен и болезнен ритника тази полицайка при всеки ритник правеше каратиски стойки с ръцете. Е те това треба да се осъде ама яко! Кабинете, като се закабинетите по кабинетите да не пропуснете да сезирате Прокурора

fallback