Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Българите в Република Северна Македония имаха възможност да гласуват в секции в градовете Битоля, Кавадарци, Охрид, Прилеп, Струмица, Скопие и Щип. Българите в РСМ гласуваха за Румен Радев с 205 гласа, а за Анастас Герджиков гласа си дадоха 123-ма души.

Изборният ден премина без опашки и без проблем, сподели журналистът от ТВ21 Йовица Пауновски в живо включване от Скопие в ефира на "България сутрин".
Oще по темата


Премиерът Зоран Заев първи поздрави по телефона Румен Радев. Призовал е България и Македония чрез диалог да решават проблемите и казуса с еврочленството на РСМ, стана ясно още от думите на Пауновски пред Bulgaria ON AIR.

На самия Заев му остават още няколко часа на премиерския пост, а в Северна Македония са оптимисти за еврочленството. Преговорите между двете държави ще бъдат подновени след 14 декември, след като в РСМ има нов кабинет и премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Диана

преди 2 години

До Анонимен26 Проблемът не е даже Крим, а отношенията Украйна-Русия и сбъркания мозък на Радев! Украйна продължава да държи да унижи Русия на всяка цена, а това не е кауза за подкрепа. Украйна трябва да се свърже с Русия и да си реши проблемите с всички руски земи и руснаци на нейна територия, но тя се прави на безсилно злобно дете и тропа с крак - ТАКА ЩЕ БЪДЕ КАКТО АЗ ИСКАМ! Е...Така точно няма как да бъде защото проблемът си е украински и те трябва да си го решат..

30

Диана

преди 2 години

Разбира се, че Заев ще го поздрави - пред него се разкрива огромна възможност да ни изпързаля отново..Аз ви казвам, че докато всички македонци в РСМ не се вдигнат, че са българи, ние нищо не можем да направим с тези инфантилни "политици" от БСП..Бог да пази България!

29

Анонимен

преди 2 години

До 30 - бях в Крим преди половин година по работа, нищо верно няма в това което си гледал по някакви канали и говориш. С очите си на които вярвам видях много неща на место не на клипове които са по-добри от при нас.

fallback