Снимка: БГНЕС
fallback

Точно в 7:00 започна изборният ден на балотажа в София. На повторния вот се съревновават двете кандидат президентски двойки с най-висок резултат на вота от миналата неделя - Румен Радев/Илияна Йотова и Анастас Герджиков/Невяна Митева.

1717 секции са подготвени в София, в 681 секции ще се гласува с по 2 машини, а в останалите секции има по една машина. Общият брой на машините в столицата е над 2000.

Право на глас в София имат 1 милион 180 хиляди 657 души.

Oще по темата
Изборният ден започна в 7:00 часа и ще завърши в 20:00 часа. Ако в този час пред секциите има чакащи хора, гласуването може да бъде удължено с 1 час.

От секционните избирателни комисии напомнят задължително преди гласуване хората да дезинфекцират ръцете си преди да докоснат машината. Носенето на маски в секциите също е задължително.

Членовете на секционната комисия трябва да преписват данните от личната карта на избирателя без да я пипат, а той трябва да свали маската си за кратко, за да се идентифицира. В секциите, където е възможно да се гласува с хартиени бюлетини, е необходимо химикалките да се дезинфекцират след употреба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Роза

преди 2 години

Представям си един изборен ден,в който никой не отива да гласува.Зная,че това е само мечта и никога не ще се случи,но нима нашите политици не заслужават такъв шамар?!

5

Асан

преди 2 години

Дават ли по 50 евро суджук и бира :)))

4

до 6

преди 2 години

Цъкни в Фейса на ПСИХОТРОННИ ОРЪЖИЯ за да разбереш че си роб !

fallback