Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БЗНС призова симпатизантите си да гласуват за Анастас Герджиков на балотажа за президент в неделя.

"Преди повече от месец БЗНС подкрепи независимите кандидати за президент и вицепрезидент Анастас Герджиков и Невяна Митева. Днес най-големият ни враг е политическата апатия към случващото се в държавата ни. Изправени
сме пред кризи, които умишлено бяха режисирани и разиграни от властовите амбиции на ретроградни управленски кръгове. Виждаме как левите сили, в основата на които са бившите комунисти, успяват чрез нова стратегия да се завърнат в управлението и да завладеят държавата", посочват от партията.

"Българското общество вече все по-добре осъзнава, че е на път да се превърне в жертва на политическия радикализъм и на алчността на кандидата на БСП - одобрения и от Кремъл, Румен Радев. Неговата битка е компроматната война и грубата пропаганда. С тях той раздели нацията, отблъсна активните хора от политиката и срина доверието в институциите.

В неделя, 21 ноември сме изправни пред избора – кой би бил по-добър президент на  България. Действащият Радев, който се стреми да обсеби цялата власт и предаде дори партията, която го е издигнала, или Анастас Герджиков, който ще се опита да обедини нацията и да охлади разрушителните страсти на противопоставянето", се отбелязва в съобщението на БЗНС.

Според земеделците на България е нужен държавен глава, който да внесе мир в отношенията и народовластие в президентската институция.

"Нужно ни е просвещение, а не война, съзидателност, а не разрушение, справедливост, а не реваншизъм.БЗНС призовава всички български граждани да излезем и да защитим социалния мир, демокрацията и европейския път на България. Гласувайте за проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева", зоват те.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase