Снимка: БГНЕС
fallback

„Все още нямаме окончателни резултати от президентските избори, тъй като все още не е направено повторно въвеждане на данните от два РИК-а - Пловдив - град и Пловдив - област. Очакваме ги да дойдат в ЦИК, за да можем да направим този контрол над допуснатите грешки при въвеждането на данните, това е т. нар. анализ на несъответствията. Всичко друго е готово, чакаме ги тях“, обяви заяви зам.-председателят и говорител на ЦИК Цветозар Томов.

Той изрази мнение, че изборите са преминали спокойно, без особени проблеми с машинното гласуване.

По закон ЦИК трябва да публикува днес окончателните данни от изборите за президент и вицепрезидент, както и да насрочи балотаж. Това обаче не може да стане на този етап, защото няма официални данни за избирателната активност.

Томов съобщи още, че всички дефектирани машини ще бъдат подменени или ремонтирани за втория тур на президентските избори.

Тези поправки ще бъдат направени само за машини, закупени по договори между ЦИК и "Сиела Норма" или ЦИК и "Информационно обслужване". Няма да бъдат използвани под никакви обстоятелства машини, внесени от "Сиела", категоричен бе Томов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

АнонимеН

преди 2 години

БЕЗ ДА СЕ БРОИ СЪДЪРЖАНИЕТО ОТ РАЗПИСКИТЕ СА БЕЗСМИСЛЕНИ ИЗБОРИТЕ! РАДЕВ С МАШИНИТЕ ОТКРАДНА 500 ХИЛЯДИ ГЛАСА ОТ ОПОНЕНТИТЕ СИ БЕЗ ДПС ! САМО ДПС НЕ Е КРАЛ , ЗАЩОТО КРАДЕШ ЛИ ОТ ДОГАН ПОСЛЕ НЕ ЖИВЕЕШ ДЪЛГО!

4

Бай Гроздан

преди 2 години

Времето изтича в 21,00 часа след като със свое решение са приключили изборният ден в този час на 14.11.48 часа.48 часа не е филма с Ник Нолти,че да има "още 48 часа".

3

г-н Ангелов

преди 2 години

Синът ми учи Право, иска да става прокурор...жена ми е адвокат, но тя вика няма как да те уредя в прокуратурата, трябва да идеш на Конкурс. Той казва: никакъв конкурс, ще ида лично при Гешев и ще го питам! Въпреки че ми е дете си казвам - младите много корумпирани, бре!

fallback