fallback

"От ЦИК нямат мозък в главата?! Няма нужда да се броят бюлетини, иначе за какво са машините?! Затова аз предлагам за балотажа да върнем хартиените бюлетини и да си седим в "Армеец" по 2-3 дни. Всичко е старо, ретроградно – имаме машини, а броим на ръка", оплака се председател на СИК в София пред Bulgaria ON AIR.

Предаването на протоколите в зала "Арена Армеец" се забави с часове въпреки създадената организация. Представителите на секционните избирателни комисии чакаха с по 5-6 часа повече в сравнение с изборите през юли. Допълнително забавяне създаде и броенето на разписките.
Oще по темата
До напрежение с протоколите се стигна и в Стара Загора. Стотици хора не успяха да ги предадат до сутринта и прекараха нощта в чакане, спейки по столове и по земята. На температури близо до нулата останаха десетки. Към 5 часа сутринта една 18% от всички секции бяха обработени.

Преброяването на разписките забави и предаването в Русе. Малко преди обяд минаваха последните председатели на комисии. В Пловдив се наложи да се намеси полиция. Причината – 30 минути преди края на изборния ден е нападната жена от една от комисиите.

"В район "Западен" председател на СИК беше нападната от гласоподавателка, която съответно напръска нейните очи с лютив спрей. В резултат на това председателката припадна. Наложи се веднага да подадем сигнал до 112. Дойде линейка. Жената беше свестена и работата продължи. Нямаме никаква идея каква е причината. Предполагаме, че са породени емоции във връзка с вота", разказа председателят на 16 РИК в Пловдив Ивайло Василев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Oбяснението е

преди 2 години

Всичко в тази държава се прави наопаки ( къде наинат - къде от простотия ) , без значение дали има смисъл или не , защото никой НЕ мисли и не търси смисъл , а търси само измамата и далъверата !! Щом и такива като Зуека БЯГАТ , и НЕ искат да се обръщат назад , значи работата е много ЗЛЕ !!!

20

До 16

преди 2 години

Ами машините са основно, за да не може някоя лелка, влюбена в Бойко, докато брои гласовете да ти драсне с химикала на бюлетината и да каже "Опа, тая бюлетина е невалидна!"

19

Ти президентът няма

преди 2 години

Мозък, та една ЦИК ли :))))))

fallback