Снимка: БГНЕС

Министерството на външните работи изказва своята благодарност към българските общности в чужбина, с чието партньорство и сътрудничество стана възможно организирането на вота зад граница за президент и вицепрезидент и Народно събрание на 14 ноември 2021 г.

МВнР, сред чиито основни приоритети е да защитава правата на българските граждани в чужбина, високо оценява гражданската активност на нашите сънародници, допринесла за създаването на максимално добри условия за провеждането на честни и прозрачни избори зад граница, съобщиха от МВнР.

За изборите на 14 ноември 2021 г. в чужбина бяха разкрити 750 секции в 68 държави. Над 2500 членове на СИК зад граница бяха предложени от българските общности, а повече от 200 техни представители бяха предложени за членове на СИК в качеството си на представители на министъра на външните работи.

МВнР благодари и на служителите на министерството у нас и в задграничните ни представителства, както и на другите български институции, включили се активно с осигуряването на свои представители или технически средства за организиране на вота в чужбина.

От Външно министерство изразяват надежда, че както и досега, ползотворното сътрудничество с партньорите от българските общности зад граница и с ведомствата и организациите у нас ще продължи, за да бъде гарантирано конституционното право на глас на сънародниците ни в чужбина и на втория тур на изборите за президент и вицепрезидент.

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 2 месеца

Перо и Киро на Радев, спечелиха и над България се спусна мрак.

2

Анонимен

преди 2 месеца

Хора с двойно гражданство не трябва да имат право на глас! В чужбина да гласуват хора само с българско гражданство! Който е решил да придобие чуждо гражданство, да не се сърди това си е негов избор, неговата връзка с България не бива да се гради върху гласуването на избори!

1

Анонимен

преди 2 месеца

То вместо да забрани вота зад граница на граждани постоянно живеещи там благодаряло било. Всичко ни е наопаки.