Снимка: БГНЕС
fallback

Приключи изборният ден зад граница. Най-късно българско време заради часовата разлика затвориха секциите в американските щати Калифорния, Аризона и Невада, както и в канадския град Ванкувър. Гласуването там приключи в 6:00 часа българско време в понеделник, 15 ноември 2021 г. , съобщиха от МВнР.

Сънародниците ни по света гласуваха в общо 750 секции в 68 държави – от Западното крайбрежие на САЩ и Канада до Осака в Япония и Сингапур, от Тромсьо в Норвегия, до Република Южна Африка. Най-голям брой избирателни секции бяха разкрити в Европа. 416 машини бяха използвани при гласуването зад граница - в общо 208 секции в 21 държави в Европа, САЩ и Канада. Във всяка от тях имаше по две машини.

МВнР положи всички усилия и създаде организация, така че вотът зад граница да премине без трудности, а сънародниците ни в чужбина да упражнят безпрепятствено конституционното си право си на глас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 2 години

Боко Тиквата загуби, отново. Боко Тиквата е за затвора.

7

Анонимен

преди 2 години

750 секции по цял свят, това е лудост за най-бедната държава в Европа. Германия, САЩ ако искаш да гласуваш отиаш в посолството. Какви са тези секции в гори и паланки с 100 човека отишли на гурбет. Абсолютен цирк бе хора, осъзнайте се.

6

РР е

преди 2 години

РР е избора на ДС!!!!!Гласуайте и вие за него! ДС ни оправиха хубаво 30 г . (+45) преди това.

fallback