Снимка: БГНЕС

"БСП трябва да влезе в преговори с "Продължаваме промяната", но пред очите на всички. БСП дължи това и на себе си, и на своите избиратели с ангажиментите, които е поела". Това заяви Александър Симов от БСП и уточни, че първо трябва да бъде уточнена политиката, която ще се провежда, а след това да се обсъждат имена на министри.

Според него предстоящата коалиция за управление "ще е много трудна".

Още по темата
По думите му телевизионният меден месец на ПП е свършил и вече хората очакват от тях конкретни решения, а не усмивки по телевизиите.

"Това е големият тест пред тях - дали ще останат като партия, или само след година всички ще са забравили, че са гласували за тях и ще ги изкарват виновници за проблемите на страната. Това е опасността, когато в България няма здрава политическа основа, а живеем от проект на проект", допълни той пред БНР.

"Добре е да нарушим модата, която в последните години е станала водеща при нас, да си изкарваме мръсните ризи пред медиите, да водим битка с фейсбук статуси, да пишем разтърсващи есета. БСП се нуждае от много сериозен разговор и той предстои. Може би ще бъде воден на висок тон, но не медиите са мястото, където той да бъде проведен първо. Има партийни форуми, където да бъде проведен", коментира той и подчерта, че организационното състояние на БСП е плачевно.

Днес в политическото пространство бяха подадени оставки заради лошото представяне на изборите вчера - Кристиан Вигенин напусна поста председател на Националния предизборен щаб, чуха се и призиви за оставка на лидера Корнелия Нинова.

"Гласът на хората наказа всички, които в предходните два парламента се провалиха в съставянето на правителство", смята Симов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase