Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Вяло започна изборният ден в кв. "Столипиново" в р-н Източен в Пловдив.

В една от секциите почти до 10 ч. нямаше нито един гласувал. В ранния следобед в етническия квартал има секции, в които са гласували едва по 20 души, съобщи БНР. 

В сравнение с изборите през април и юли актовността в "Столипиново" днес е по-ниска, сочат данните за хода на вота.

Избирателите коментират, че  гласуването с машини ги е затруднило и по тази причина изчакват с решението си да отидат  до урните. По думите на Борислав Драгов - председател на  една от секционните комисии, при предишното гласуване на 4 април с хартиени бюлетини до 10 ч. е имало и над 100 гласували.

Всички секции  са с пълен състав на членовете на секционните комисии. Спазени са всички мерки за  сигурност за  елиминиране на възможностите за заразяване. Входът към ОУ "Пенчо Славейков" е разделен на два коридора, както и пътят към секциите - съответно за "влизащи" и за "излизащи".

Освен големият брой застъпници на партии и членове на секционните комисии, почти няма граждани, които да изчакват за да дадат вота си.  

Много от хората изпитват затруднения да гласуват с машини, защото са възрастни или пък неграмотни. Тези, които са гласували, са се справили успешно и с 2-та вота.

Засега обстановката в Столипиново остава спокойна, изборният ден продължава.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

.

преди 2 години

Трябва много четене на машините а ниндерталците не им се отдава, само на банкомата се оправят когато има помощи.

30

баба мара

преди 2 години

браво гн рашков

29

Иван

преди 2 години

Нещо се разбрамчаха моторите след 17часа.Дали пък нощните вълци не тръгнаха да корегират резултата. След този час и активността нарастна. Пак ще сме в киреча.

fallback