fallback
 
България гласува за президент и парламент. Заради проблеми с 37 машини, в някои изборни секции с наложи преминаването към гласуване с хартиени бюлетини. 
 
Някои от избирателите не успяха да дадат своя вот за президент и за парламент.
 
"Натиснах и двете, чакам да излезе листчето и ми казва да махна картата, и пише президент. Попитах защо за народни представители не се е отчело. Трябвало да натисна повече", сподели пред Bulgaria ON AIR един от гласуващите.
 
"Нямаше никакви притеснения и нормално протече всичко", коментира друга гласуваща.
 
След решението на ЦИК всички разписки от машините да се броят ръчно, някои от председателите на СИК са притеснени, че ще отнеме твърде много време.
 
"Има някои хора, които се притесняват. Въпреки разяснителната кампания, се бъркат и в началото не правят правилния избор, че искат да гласуват и за двата избора, като имахме два или три такива случаи, в които гласуват за президент, след това гласуват за Народно събрание, но вече няма как", коментира председател на СИК Славка Тодорова.
 
В 154-о училище в "Младост" сутринта имаше напрежение в една от секциите заради големия брой регистрирани избиратели там.
 
"Току-що решиха, че трябва да бъдем на две опашки от "А" до "М" и от "М" до "Я". Виждате за каква бъркотия става на въпрос, помолихме да го напишат отгоре, защото аз, когато дойдох, бях в далечен коридор и нямаше как да знам къде да се наредя", каза Ани.
 
В секцията има 800 регистрирани души по списък. Хората лразказват, че на всички избори чакат с часове.
 
Вижте повече във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Haha

преди 2 години

Ако не можеш да прочетеш, заслужаваш ли да гласуваш?

17

Анонимен

преди 2 години

Джафер, и какво е дискриминиращо. Дъщеря ми е на 9 г., умее вече да чете и тя знаеше кой бутон трябва да се натисне. Задължително образование до 8 клас.

16

Анонимен

преди 2 години

Чакахме около 20 минути. С машината е лесно. Четеш внимателно, натискаш нужния бутонбавно и спокойно, и ... С обясненията ми към детето, няма и минута. Просто трябва да умееш да прочетеш. В четенето му е майката, в училището.

fallback