Разочарование, униние и липса на вяра в политиците. С такива чувства хората от Северозапада отидоха до урните на днешните избори.

Хората там са отчаяни и не вярват, че нещо ще се промени след изборите.

В крайния северозапад, на 217 километра от София, се намира Община Кула. Малкият град и селата около него прогресивно обезлюдяват. Останали са предимно пенсионери, които не пестят критики към всички управлявали в последните 30 години.

"Всеки гледа да лапне по-големия кокал да може да взима повече пари“, каза Цанко Петков.

"Едните теглят на изток, другите теглят на запад, другите теглят на юг към Турция. Всеки за себе си! За народа никой не милее", заяви Михаил Въков пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Заради пандемията, в малкия град и селата предизборната кампания премина основно с плакати, без срещи с кандидат-депутатите.

"Не бих искала да ми обръщат внимание такива хора. Аз съм отвратена и от предизборната кампания сега, и от последния парламент с тези изказвания вътре и с тези хора, които си мислят, че правят шоу, а не че са отишли там да вършат сериозна работа“, коментира Ваня Тодорова, жител на село Големаново, община Кула.

Отминалите парламентарни избори, след които не се състави правителство, затвърждават убеждението на хората, че политиците се интересуват само от себе си.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase