Снимка: БГНЕС
fallback

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обобщи виждането си за днешните избори с „в световната историята ще остане как една възрастна жена яде бюлетина, една разпечатка, а полицията я гони“.

Според него най-ниската активност показа тоталното несправяме с изборите на служебния кабинет.

Той благодари на избирателите на ГЕРБ, които при „този тотален тормоз, който беше наложен върху тях и истинско насилие от цялата администрация на Радев“, са отишли до урните.

Oще по темата

Борисов отсече, че ако ГЕРБ е първа политическа сила, партията е длъжна заради избирателите си да състави правителство.

„Демократичната логика предполага, че първият трябва да покани втория на разговор и ако откажеш такъв разговор значи, че имаш други намерения“, посочи той.

„Аз съм работил два пъти с коалиционно правителство - единият път с реформаторите и втория път с патриотичните партии и ей богу по-сложно от това няма, а хем се познавахме от десетилетия, а сега тези хора не се познават, те не си познават парламентарни групи“, каза Борисов.

„Народът успя да изгони мутрите от парламента, вместо да идат, те си тръгват. Това че влиза „Възраждане“ също трябва да говори много. Истински съжалявам Атанас Атанасов и Христо Иванов, защото те не заслушат такава съдба, тамън се засилят да става нещо от тях и дойде някой и ги изпревари. Доста обидно, да имаш претенциите, че си най- знаещият и можещият, а неблагодарният български народ да ти отрежда най-ниското място там до „Възраждане“, коментира той.

„А това, че не са си подкрепили кандидата за ГЕРБ показва, че имат тежка зависимост, мъчно ми е за тях, не много, но ми е мъчно. За три месеца ИТН слезе надолу с 10-15%, което показва колко чувствителни са българите към безотговорността, защото това, което се говори сега можеше да се направи още с втория мандат в предишния парламент, кое налагаше да се харчат толкова пари за нови избори“,  отбеляза лидерът на ГЕРБ.

Според него от утре трябва да се сформира парламент и някакво стабилно мнозинство евентуално.

„Много са ми интересни като започнат да говорят за политики, но те и досега имаха политики и защо не съставиха правителство, никой не говори за политики по време на кампанията – какво ще стане с болниците, с ваксините, с газа, с тока, с Еврозоната. Ние ще продължим да се държим отговорно“, отбеляза лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов призна, че мисли, че ще остане депутат в новия парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

148

Киро коравио

преди 2 години

Не плачи бе Бойчев ще имаш време при бай Ставри

147

Анонимен

преди 2 години

В кухата тиква май само това е останало от деня на изборите - жена яде разписка, полицията я гони. За Борисов - това е история. За нас - това е смехория.

146

Анонимен

преди 2 години

ГЕРБ закъсня със прочистването в редиците. Бойко е време да направи крачка встрани и да пусне напред Й.Биков, Д.Митов някои от професорите . Дори Т.Дончев и някои от по-опитните трябва да се концентрират върху работата си с кадрите по региони. Там добре работеше Цветанов, но той го няма и една по една областите се предават. А и доста "палачинки" се намърдаха на топли местенца.

fallback