Снимка: БГНЕС
Безпроблемно минава изборният ден до момента в Скопие. "Имахме избиратели, които в 7.00 часа сутринта ни чакаха пред секцията". Това каза за БГНЕС Миглена Мирчева, председател на СИК в Скопие, Северна Македония.
 
"Спазваме всички мерки, които са наложени относно вируса. Нямам забележки по организацията, всичко е както трябва да бъде; няма и инциденти. От сутринта до момента има интензивност на гласоподаватели пред секциите", допълни Мирчева.
 
"Днес гласувахме за формирането на ново правителство в България и нова президенска двойка. Очаквам тези избори да завършат благополучно: България да формира ново правителство, което ще поеме курса към реформите в икономиката, здравеопазването и правосъдието", каза за БГНЕС Владимир Перев, журналист и публицист.
 
"По отношение на ситуацията в Македония и по отношение на Договора за добросъседство и реализацията на Договора не очаквам никакви нови промени в политиката на България по този въпрос. Смятам, че досега българската политика беше в правилна посока, и очаквам следващата президенска двойка и следващото правителство да задържат до момента поетия курс от Народното събрание. И единственият курс на България към запазване на принципите на ветото, и разрешаванена въпросите между Македония и България", допълни Перев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase