Снимка: Pixabay
fallback

Върховният административен съд (ВАС) образува и насрочи дела по внесените днес жалби срещу ръчното броене на 100% от разписките от машинното гласуване. Съгласно Изборният кодекс ВАС трябва да се произнесе по тях в 3-дневен срок от постъпването на жалбите.

От съда информираха, че в 15.41 часа Централната избирателна комисия внесе в деловодството на ВАС две жалби - едната от ПП „Изправи се БГ! Ние идваме“ и ПП Демократична България - Обединени“ и другата от кандидата за депутат на „Изправи се БГ! Ние идваме“ за 7 МИР – Габрово Теодор Георгиев. След проверка беше установено, че в преписките липсва препис от протокола от заседанието на ЦИК, проведено късно снощи. Липсващият документ беше входиран в деловодството на съда в 16.35 часа. Веднага след отстраняване на непълнотата ВАС образува и насрочи делата, които ще бъдат разгледани в открито съдебно заседание в 15.00 часа в понеделник, 15 ноември.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Случаен минувач

преди 2 години

Кой ще гласува за ПП на Лаурел и Харди например. Кой би се доверил на хора, публично известни от 6 месеца. Ама не, с "резервни" машини всичко става! Хора, готвят ни голяма фалшификация на изборите! Имам чувството, че вече на някой лист вече са написани "резултатите"!

31

Въпрос

преди 2 години

Съдията от предното дело??? Съдията, съдията, съдията .......

30

Анонимен

преди 2 години

Не разбирам защо 30% може, а 100% не може според Костинбродсата вуйна. Като времетраене е едно и също, защото автобусите от училищата изчакват всички секции да са готови и тогава потеглят. Ама как така нямаме доверие на машинките и техните манипуратори - ами да, нямаме доверие.

fallback