Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Скандалът с машините за гласуване се разраства. Снощи от ЦИК са научили, че нови 199 устройства незнайно защо се намират в склад на фирма „Сиела Норма“ в бившето Висше транспортно училище „Тодор Каблешков“ в София.

Писмо от МВР е пристигнало в ЦИК към 20:00 часа снощи, потвърдиха от комисията пред "Труд". Малко след 20:30 часа го е докладвал на заседание зам.-председателят Емил Войнов. Членовете били шокирани.

Още по темата

Машините на „Сиела Норма“ стоели в склада без никаква охрана. Наложило се вчера вечерта там да бъде изпратена спешно жандармерия, която да ги охранява.

Това е третата открита партида машини с неясно предназначение, извън предвидените за вота в неделя,

Другите две - една от 228, друга от 150, бяха открити през изминалите дни.

От фирмата-доставчик твърдят, че тези машини са доставени, за да служат за резервни части и ремонт на устройствата, които ще бъдат използвани в изборния ден.

Коментари Напиши коментар

395

Анонимен

преди 6 месеца

сиела са си хора на банкянския комунист още от 2019 - тогава нали той ги докара- какво ми се правят на невменяеми -и сега тия парчета са пак по поръчка на банкянското- защо не кажат кой ги е поръчел - със сигурност не е цик - мънкат - само де.бил не би се усетил- те гербавите тия номера ги правят още от времето на костинброд

394

митко

преди 6 месеца

Днес с откраднатите милиони е избягал от България шефа на Автомагистрали.Боко Тиквата и каскета Гешев са за разстрел.

393

Анонимен

преди 6 месеца

Да проверят в президентството колко машини има там.