Снимка: БСП
fallback

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се срещна с представители на ръководството на Камарата на строителите. Двете страни обсъдиха темите за последиците от кризата за бранша и за работниците, необходимите спешни действия на бъдещия парламент и редовно правителство, бюджета за 2022 г., както и необходимите законодателни промени за стратегическото развитие на сектора.

Двете страни се ангажираха с взаимна подкрепа за трайно законодателство, промени в ЗУТ и ЗОП, експертна помощ, бързо приемане на бюджета за следващата година, в които да залегнат индексация с ръста на инфлацията и запазване на работните места, съобщиха от партията..

Корнелия Нинова изтъкна необходимостта от стабилно мнозинство в Народното събрание и редовно правителство, което веднага да се заеме с решаване на проблемите в икономиката, здравеопазването и социалната сфера.

"Най-важно е да спасим преди всичко българското производство, българските фирми и работници. Има работещи решения на всички проблеми, ако поддържаме  диалог. Държавата трябва категорично да влезе в ролята си и да помага на родната икономика", каза тя.

Присъстващите от страна на БСП изразиха съжаление, че от Плана за възстановяване е отпаднало строителството на напоителни системи и изразиха увереност, че ще се намерят други възможности, защото без тях не може да има българско земеделие, а имаме плодородна земя и възможност тя да ни храни с български продукти.

От страна на БСП бе подчертана и важността на жп строителството, заради това че  жп транспортът е екологичен, евтин и част от Зелената сделка. В срещата участваха Георги Свиленски, Христо Проданов, Драгомир Стойнев, Борислав  Гуцанов и Страхил Ангелов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 2 години

Внедреният агент на СДС в БСП , с цел превземането й отвътре, пак имитира загриженост по важни теми ! В БСП наистина са били много отчаяни ,щом са я сложили да ги ръководи !

40

минувач

преди 2 години

Удавник тръгнал да спасява удавник!!!

39

Анонимен

преди 2 години

До Бсп е в будна кома..БСП ще спечели изборите, а що се отнася до корупцията, пише маса статии за кражбите на ГРОБ в сайта "Народ.бг", ето например - "Тарзан от Алиекспрес Ричард Алибегов спестил 600 бона данъци покрай ГЕРБ" , а за детски градини, детска болница и за пенсионерите няма средства.

fallback