Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Гласувах против решението да се броят хартиените разписки, заяви пред БНТ заместник-председателят на Централната избирателна комисия Росица Матева. По думите ѝ с броенето се обезсмисля машинното гласуване. Тя коментира, че приетото с мнозинство решение не е било аргументирано.

Oще по темата

Росица Матева каза, че 2-3 часа ще отнеме преброяването на хартиените разписки, което ще доведе до забавяне на изборния процес, до струпване на членове на СИК при предаването на протоколите.

Тя даде за пример процеса при вота през юли, когато протоколите са били предавани бързо и организирано, което не е довело до напрежение.
По изборен кодекс резултатът ще се зачита от машинния протокол.

Карантинираните ще гласуват както и на изборите на 11 юли - от вчера поставените под карантина и изолация могат да подават заявления, за да бъде съставена секционна комисия, към която да гласуват. 7 заявления ще са достатъчни за назначаване на секционна комисия. То може да бъде подадено и онлайн в сайта на Централната избирателна комисия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

69

Анонимен

преди 2 години

Как си мислите, че Прокопиев няма да плати на програмисти за да обучат машините както трябва. Само да не се получи 101% за др. Радев и още толкова за Мая общата, Кирчо ментата и Христо Бойкикев...Но победата е предизвестена, защото тези ... са мярка за свръхнаглост. Толкова са се самозабравили, че не виждаме даже капка угризение у Радев и Петков за фалшивите декларации!

68

ЧУДЕСНИ МАШИНИ!

преди 2 години

Не трябва да има никакво съмнение относно надеждността на машините, защото със същия тип машини Мадуро спечели изборите във Венецуела с 99,99%. Даже нашият Мадуро има много голяма вероятност да спечели изборите със 100%. А честито!

67

наблюдател

преди 2 години

Явно Бандата на Румен се страхува от броенето на разписките.

fallback