Снимка: ИК "Румен Радев/Илияна Йотова"
fallback

"Заедно с вас преди 5 години тръгнахме към победата и я постигнахме, когато малцина я очакваха. Аз съм щастлив, че от началото до сега ние сме неразделни с един силен, опитен, стойностен човек – г-жа Йотова, член на БСП. Няма да ви предадем!" Това заяви президентът Румен Радев по време на среща с граждани, организирана от БСП-София.

Държавният глава отбеляза, че от няколко месеца България се управлява от служебно правителство, което е наследило "разградени институции, тежки структурни проблеми, ревизирахме безброй схеми за източване на родните пари".

"Много от тях успяхме да пресечем, за други сезирахме прокуратурата", обясни Радев и посочи, че България има нужда от парламентарно мнозинство, но не от механичен сбор, а от действащо такова.

"Защото голяма част от проблемите изискват законодателни промени. Проблемите в съдебната власт изискват и конституционни реформи. Въпросът е да обединим онези партии, които са готови за реформи на корупционния модел, насаден от предишните управляващи и техните явни и скрити съюзници. В тези процеси много ще зависи от социалистите", каза още президентът .

"Днес България има нужда от силен президент, който не се крие зад чужди решения. Който е показал, че е решителен и смел и може да взима решения, които понякога не са много популярни, включително и за самия него. Но това е лидерът, водачът, който може да гледа в бъдещето. И да води хората след себе си", заяви от своя страна вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тя коментира, че през тези години с президента Радев са водили битка на няколко фронта, но не с хората на България, а с беззаконието, корупцията, превзетата ни държава, схемите и зависимостите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

135

Анонимен

преди 2 години

146 "Тоше" Но и за Групировката ГЕРБ и мутрата Борисов НЕ БИ ГЛАСУВАЛ НАЛИ? -:) Иначее ще е предателство !-:)

134

1

преди 2 години

Няма да ви дадем сертификат за властта.

133

Българин

преди 2 години

Има ли някаква криза, която тези самозабравили се некадърници да не са ни забили? Гледах как Комитова и пРашков се хилеха, че са спряли Хемус, Фигурнамтът Радев упорито подмята, че щяла да бъде построена чак ...2028год.??? Тези хора се хилят и затънаха в самодоволство/без никой да ги е избирал/, и последното което им пука са нормалните българи! Комунисти на власт са най гнусната мутация на човешката природа!

fallback