Снимка: БГНЕС
fallback

“След 30 години виждаме институцията президент съзнателно да нарушава Конституцията, да привиква министри, на които да дава указания в нарушение на Конституцията държавните органи да репресират български граждани и да нарушават законите на страната. Цял мандат се оплаква, че нямал правомощия? Защо се кандидатираш тогава?“. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в коментар на решението на КС, с което указът на Румен Радев за назначаването на Кирил Петков за служебен икономически министър бе обявен за противоконституционен.

Според лидера на движението, който е и кандидат за президент, Румен Радев е знаел "как онова момче има и друго гражданство освен българското и съзнателно е нарушил Конституцията".

Oще по темата
"Ако тези хора трудно могат да дефинират понятието демокрация, то ние от ДПС 30 години сме следвали нашия път: върховенство на закона, спазване на Конституцията и законите на страната и успоредно заедно с това - ръка за ръка, гарантиране на правата и свободите на гражданите", подчерта Карадайъ на предизборна среща във Варна.

По думите му в полето на политиката понякога попадат случайни хора, „които трудно могат да осъзнаят институционалността на заеманите от тях длъжности като президент, премиер, председател на НС“.

И през различни периоди се опитват чрез разделение и противопоставяне да си градят политическа физиономия, заяви още Карадайъ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Демократ

преди 2 години

В САЩ Барак Хюсеин Обама както е станал президент,защо българския гражданин Мустафа Карадайъ да не стане президент.

35

гост

преди 2 години

Това го казва човек, който публично е заявил, че Турция е негова родина и от както е завършил (или са му подарили образованието) се е занимавал само с партийна работа. Кого представлява този човек , чиято единствена работа е била да обгрижва престъпници и крадци.

34

Муньо в kaналa

преди 2 години

Оказа се, че турчина по го е грижа за законността в България от Харманлийския комуноидопитек!

fallback