fallback

ВМРО взе решение да внесе жалба във Върховния административен съд  да бъдат анулирани всички актове и решения, подписвани от Кирил Петков в качеството му на министър. Решението е взето след като Конституционният съд се произнесе, че указът на президента Румен Радев от 10 май за назначаването на Кирил Петков за министър на икономиката в първото служебно правителство на Стефан Янев, е противоконституционен.

"Очаквам съдът да отхвърли жалбата ни. Кирил Петков трябваше да си подаде оставката още на 20 август. Той не го направи, а това щеше да бъде най-достойно", заяви кандидатът за депутат от ВМРО Александър Сиди в студиото на "Денят ON AIR".

Oще по темата
Кандидатът за депутат от ВМРО призна, че не вярва следващото Народно събрание за образува стабилно управление.

"Има тежко разделение в обществото, чака се пак месията, който да ни спаси. Това трябва да спре, да не слушаме фалшиви новини и черна пропаганда. Хората мислеха, че това ще е Слави Трофонов, но бяха излъгани. Трябва да се мисли с разум", коментира Сиди пред Bulgaria ON AIR.

Той изрази мнение, че ВМРО обира негативите от коалицията си с ГЕРБ.

"Демократична България започна да бие по коалиционния партньор на ГЕРБ, защото така им беше по-лесно. Проведе се и много тежка кампания срещу ВМРО. Ние отнесохме негативите на това упрамлевие, а днес ГЕРБ продължава да бъде първа политическа сила", подчерта Сиди и призна, че са направили грешка на предишните избори през юли с коалицията с Веселин Марешки.

Кандидатът за депутат разкритикува начина на въвеждане на "зеления сертификат" у нас.

"Аз притежавам такъв, защото съм ваксиниран, но виждам какво означава да дискриминираш някого. Беше глупост въвеждането от вторник за четвъртък. Ако е нуждо, да се въведе локдаун, за да спрат да умират хора", призова Сиди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

иво8

преди 2 години

МВРО са гербаджийски ***.Управлението с Боко Тиквата ги компрометира тотално.Вече са бита карта.

37

харвард

преди 2 години

Как да подм оставка, като много иска да стана министъ!!!

36

Анонимен

преди 2 години

А вие дадохте лия когато хората стояха под прозорците на мин. Съвет и я искаха. За кражби и корупция????

fallback