Снимка: БГНЕС

На всички ще кажа само това - „слуховете за моята смърт са силно преувеличени“. Това написа кандидатът за президент Лозан Панов, използвайки същият цитат от Марк Твен, който използва и Слави Трифонов по-рано тази година.

Панов увери, че той остава независим кандидат за поста, който не се ползва от финансирането на политическа сила или коалиция.

Скъпи приятели,

протестите в Центъра на София през последните дни са вследствие на политическата криза, в която страната ни бе въвлечена през последните седем месеца. Бедата е, че вече съществуват достатъчно факти и обстоятелства, които разкриват умисъл в този процес. Нуждаем се час по-скоро от легитимно правителство, избрано от българския парламент, което да поеме управлението на „кораба“, плаващ в бурно море. Корабът плува към „айсберг“, заложен от предишни правителства, но това не може да бъде извинение. Не и след седем месеца управление. Служебните правителства не бива  да служат за оправдание, напротив, те са шанс за хора, които имат силата,  достойнството и качествата да управляват. Но те са и огромен риск, когато участниците в управлението не разполагат с всичко това, защото дават възможност за бягство от отговорност.

По идея на съдбата, през последните седем години, живях „под стъкления похлупак“ на публичността и изборите, които правех, вярвам, не са останали скрити. Всяка спечелена битка за запазване на достойнството на „Темида“ е натрупана сила, която ще използвам, за да разоблича „фалша“, в който живеем. На страната на истината, скъпи приятели, е единственият път, по който може да се върви напред. Седем години като магистрат понасях упреците, че зад мен стои определена политическа сила и носех  със смирение този „кръст“. Затова съм благодарен на съдбата, че предоставя възможност да се издължим на истината, разкривайки как тя е била „интерпретирана“ до този момент.

Дойде време да изясня - оставам независим кандидат, който не се ползва от финансирането на политическа сила или коалиция. Седем години устоях на върха на съдебната власт, докато вятърът  ме „брулеше“ отвсякъде. В крайна сметка обаче никой и нищо не успя да ме пречупи. Дължа дълбок поклон на безброй честни и достойни хора, за които аз бях техният човек. Днес отново вярвам в онази невидима сила на човешкото достойнство, защото знам, че тя съществува, усещах я досега във всеки труден момент.

Голям оптимист съм и заради „опълченските“ усилия на една мъничка група всеотдайни и безкористни хора, които правят всичко, което е по силите им, за да може да бъдем с Мария в тази кампания. Благодарен съм на всеки един от тях поотделно, защото да отделиш цялото си свободно време, изоставяйки семейство и бизнес, и лишавайки се от почивка, се изисква силна вяра.

На всички ще кажа само това - „слуховете за моята смърт са силно преувеличени“.

Бих бил благодарен за Вашата подкрепа и в знак на съпричастност към кампанията ни с Мария, от днес, 22.10.2021 г., ежедневно ще Ви информираме от нашата страница за размера на постъпленията в дарителската ни сметка.

Коментари Напиши коментар

42

Диана

преди 1 година

А защо не каже какво разбира под "айсберг", заложен от предишни правителства, към който пътувала държавата..Пак общи приказки и удар под кръста за Герб!...ГРОЗНО!

41

Анонимен

преди 1 година

НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА СОР-ОСПИИТЕ ОТ ДБ ! ПОВЕЧЕТО *** ТУК СА НА ЩАТ ПРИ ТЯХ !

40

Анонимен

преди 1 година

когато преди време му свиваха сърмите много хора му съчувстваха. дърпането на чергата към себе си е типично за неуверените предатели. другите, уверените, разстрелват от засада - така поне е било по време на войната.