България е на прага на трети извънредни избори за Народно събрание и на редовни президентски избори на 14 ноември.

Още по темата

"Надяваме се да има изход от това. Едно правителство, което да управлява. Когато има известни затруднение или кризи, важното е държавата да не е в безтегловност. Всяко гласуване и всеки избор са нещо, което гражданите трябва да вземат присърце", изтъкна бившият премиер Симеон Сакскобургготски пред Bulgaria ON AIR в интервю на Петър Антонов.

Симеон II добави, че може би това, че ще се застъпят двата вота, ще помогне да има по-голяма избирателна активност.

И категорично отрече слуховете, че е получил покана от една от големите политически сили да бъде кандидат-президент.

А фразата за едни 800 дни и за едно подобряване на живота на българина, която изрича през 2001 година, каза, че е била една политическа калкулация да се усети времето, да се захванат нещата и да се получат определени ефекти.

"Сега сме в съвършено други обстоятелства. Не би било коректно или обективно да сравняваме две епохи или два момента в историята", уточни Симеон Сакскобургготски.

Появата на новите политически лица на сцената бившият премиер коментира като признак на хората да търсят и намират решения на проблемите си .

"Това е признак за еволюция, за по-широк мироглед. Мисля, че това е позитивно", убеден е той.

Бившият премиер участва в Шестнадесетата световна среща на българските медии. Тя беше открита в Рилския манастир, а темата ѝ бе "Медии и истина".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase