Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Ще има ли този път редовно правителство след вота?

„Програмите ни с другите протестни партии са много близки. Вероятността да има коалиция с тях е голяма. Смятам, че е 80%”. Това заяви бившият председател на Народното събрание Ива Митева от „Има такъв народ” пред Нова тв.
Според нея Кирил Петков не би бил много подходящ за поста на обединяващ министър председател.

Oще по темата

„Няма да има значение коя ще е първата политическа сила, ако тя няма достатъчен брой депутати, за да управлява. Ние 12 години сме спъвани, а сега искаме да започнем да тичаме. Първо трябва да се научим бавно да ходим, защото, тичайки, ще се спъваме и падаме. Нека започнем стъпка по стъпка”, каза Митева, цитирайки постановката „Нова земя” по Иван Вазов.

За Слави Трифонов

„Слави Трифонов го няма в листите и той много ясно заяви причините си. Нека не забравяме, че партията не е Слави Трифонов. В „Има такъв народ” има експерти, а не едно лице, което дърпа конците”, каза Митева.

„Да стоиш в периферията е най-добро и безобидно. Не вярвам на социологията, защото обстановката е много динамична. Нека видим резултатите. Смятам, че няма да имаме право да стоим в периферията и ще трябва да управляваме”, посочи тя относно изгледите за следващия парламент.

Каква е правната рамка в спора межди ДБ и ЦИК в Стара Загора?

„В Изборния кодекс е казано, че листата може да бъде подписана от лице, което представлява партията или коалицията. Там няма значение от подписа, за разлика от други места. Решението на ЦИК е, че предложението е внесено с приносител. Дадени са указания на приносителя да ги представи и по електронен път. Те са подадени от лична електронна поща, а не от официалния имейл на партията. Проблем е, че това хартиено предложение не е придружено от флаш паметта, за да може да се сравни. Не допускам, че е възможно цялото нещо да е политическа атака”, смята Митева.

За казуса „Кирил Петков”

„Ясно се вижда, че към дата 21 април Кирил Петков абсолютно е осъзнавал, че е с канадско гражданство. Много е важно решението на Конституционния съд. Има опасност правната сигурност да бъде застрашена. Всички заинтересовани лица биха могли да заявят своите претенции. Петков има много различни актове и ще бъде много интересно да видим какво ще се случи. Европейската практика на Европейския съд по правата на човека се развива много. Кодексът по изборните въпроси категорично поставя изискване двойното гражданство да не бъде третирано по-зле от другите. Въпрос на време е да бъде внесено дело там, за да бъде осъдена и България”, коментира Митева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

261

тя

преди 2 години

Ти си подходяща- ха, ха ,ха !

260

Анонимен

преди 2 години

"Обедъяуаш буезъдеът" какво трябва да значи?

259

ДААА..

преди 2 години

АЗ НЕ СМЯТАМ ЧЕ ТИ СИ ПОДХОДЯЩА ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ТОВА НЕ Е САМО МОЕ МНЕНИЕ НЕ МИ Е СИМПАТИЧЕН К.ПЕЙКОВ БЕШЕ НО ВЕЧЕ НЕ А ИТН НЕ ВИДЯХ НИТО ЕДИН ЗА КОГОТО ДА КАЖА ТОЗИ СТАВА ЗА ДЕПУТАТ И ДОСТА ПРЕКАЛЯВАТЕ С ТОВА ПАРТИИТЕ НА ПРОТЕСТА ЗНАЕМ КОИ БЯХА НА ПРОТЕСТА ОТ ИТН САМО БАЛАБАНОВ БЕШЕ ВЕДНЪЖ И МАЯ СЕ ПРАСКА ЗА ПРОТРСТИРАЩА НО БЕШЕ ПРИ МАЙКИТЕ КОГАТО ТЕ ПРОТЕСТИРАХА БСП БЯХА ДВА МЕСЕЦА ВСЯКА ВЕЧЕР С ТЕЛЕВИЗИЯТА СИ И ДОКРАЯ ИМАШЕ ДОСТА ХОРА ОТ БСП

fallback