Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

До 17 часа ЦИК ще приема  подписите за издигане на кандидати за президенти и вицепрезидент, събрани от Инициативни комитети.

Документи вече внесоха от Инициативния комитет, който подкрепя Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат, както и от Комитета, който издига проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева. Подписи днес ще представят от Инициативния комитет зад Лозан Панов.

Предизборната кампания започва след три дни.
 

Също днес - до 17 часа, Районните избирателни комисии ще регистрират кандидатдепутатските листи за изборите на 14 ноември.

Предстои ЦИК да направи проверка дали издигнатите за депутати отговарят на изискванията на Изборния кодекс, включително дали не фигурират в повече от две листи и дали са само с българско гражданство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Голям срам!

преди 2 години

Ана Заркова - дъщеря на генерала от ДС Леонид Кацамунски - втора в инициативния комитет, издигащ кандидатурата на Радев. 45 години не им стигнаха, после още 32 се правиха на светци, а наивниците и глупаците ще гласуват за Радев.

12

Анонимен

преди 2 години

Някой в президентството, а защо не и Радев трябва да поеме отговорността за назначаването на Кирето като министър. За такива престъпления има сериозни присъди в сериозните държави!

11

Гласувайте всички!

преди 2 години

Съскащият от злоба радев НЕ трябва да ни разваля повече настроението на всеки празник!

fallback