Снимка: БГНЕС

Коалицията Национално обединение на десницата (НОД) издига кандидатурата на журналиста Горан Благоев за президент. За вицепрезидент те залагат на д-р Ивелина Георгиева.

„Не съм си представял, че един ден ще имам шанса и отговорността да застана като кандидат за президент на политически съюз, който така добре да отговаря на моите възгледи“, заяви популярният телевизионер, решил да се впусне в надпреварата за „Дондуков 2“, цитиран от БГНЕС.

„Животът на нашето поколение перманентно преминава през площадите. Амбицира ме това винаги да защитавам национални каузи, без значение какво ми коства“, допълни той.

Горанов увери, че акцент в неговата работа, ако бъде избран за поста, ще бъде поставен върху това България да се превърне в реален фактор на Балканите, както и държавата да прави много повече за сънародниците ни зад граница.

Още по темата
„Разликата между нас и останалите кандидат-президентската двойки е, че те предлагат обединение около самите себе си, а ние предлагаме обединение около ценности“, посочи още Горан Благоев. „България веднъж и завинаги трябва да приключи зависимостите си от Русия и да развива отношенията си с нея като равноправен субект“, каза още той в речта си.

Като медик кандидатът за вицепрезидент д-р Ивелина Георгиева постави акцент върху необходимостта от активна информационна кампания, която до помогне на хората да преодолеят недоверието и страховете си срещу COVID-ваксините. „Тук съм, защото ми омръзна да чакам“, каза още тя за решението си да влезе в политическото състезание.

Председател на предизборния щаб на двете формации в обединението, оглавявани от Цветан Цветанов и Петър Москов, ще бъде Теодора Димова. „Време е за диалог, за дебати, за активност. Бъдещето на България е в нашите ръце, нека да го напишем заедно“, за тя по време на представянето на кандидат-президентската двойка.
В НОД влизат партиите „Републиканци за България“ и КОД.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase