Снимка: БГНЕС
fallback

Общо 12 инициативни комитета, които издигат 12 двойки независими кандидати за президент и вицепрезидент, са подали заявления за регистрация в ЦИК за изборите за президент и вицепрезидент на 14 ноември.

Днес в 17 часа изтече срокът, в който инициативните комитети можеха да подадат заявление за регистрация в ЦИК за президентските избори, казаха за БТА от пресцентъра на комисията.

От ЦИК уточниха, че до 12 октомври е крайният срок, в който тези инициативни комитети трябва да представят подписка с 2 500 валидни подписа в подкрепа на съответните кандидати. Тогава ще стане ясно кои от тези независими двойки ще участват в изборите. До 12 октомври е и срокът, в който партиите и коалициите, които са заявили участие в президентските избори, имат право да издигнат свои кандидатури.

12-те двойки за независими кандидати за президент и вицепрезидент, издигнати от подалите заявления инициативни комитети, са:

Луна Йорданова - Иглена Илиева, Румен Радев - Илияна Йотова, Венцислав Ангелов и Дарина Тодорова, Росен Миленов и Иван Иванов, Боян Расате - Елена Ваташка, Цвета Кирилова - Георги Татунов, Анастас Герджиков - Невяна Митева, Йордан Малджански - Илия Григоров, Марина Малчева - Савина Луканова, Йоло Денев - Марио Филев, Юрий Елисаветов - Иван Йорданов, Лозан Панов - Мария Касимова-Моасе.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

8

преди 2 години

Много вожд-малко воин!

7

681

преди 2 години

До Радев гони БСП Тогава ще види подкрепата ни през крив макарон!

6

дедо от село

преди 2 години

И 112 да са пак ви казвам като идете да гласувате турете по един голям кръст на цялата бюлетина!

fallback