Снимка: БГНЕС
fallback

Един от лидерите на новата формация "Продължаваме промяната" - Кирил Петков, обяви, че ще подпишат документ с „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме“.

"Там имаме най-изчистена теза за общо действие, документът след изборите ще се превърне в коалиция. Да покажем на българския народ, че вярваме, че следващото правителство ще бъде коалиционно", заяви Кирил Петков пред bTV.

"Ще го наречем принципи на бъдещо управление, в които ще сложим всички важни за нас неща – да не се покачват данъците, смяна на главния прокурор, здраве и образование да са основни приоритети. Никой, който гласува за една от тези три партии, да не се чуди какво ще се случи след изборите", добави той.

Той допълни, че е имал позитивна комуникация с Мика Зайкова, като според него тя е истински човек профсъюзите.

"Много бих се радвал хора като нея пак да са част от листите им, защото през тези мостове ще стане комуникацията. Другото, което е много важно, е егото на част от техните лидери да бъде понамалено. Засега няма да каним ИТН в предизборното ни споразумение", поясни той.

По думите му преди да седнат да говорят с ДПС те трябва да кажат, че "г-н Пеевски наистина е символ на корупцията".

"За ГЕРБ въпросът стои по същия начин, когато се каже наистина тези язовири вместо да струват 630 млн. трябваше да струват 200 млн. и 400 млн. сме ги дали най-вероятно на едни наши хора. Тогава защо да не седнем да говорим с тях", каза Петков.

Според Петков ДБ могат да излъчат министър на правосъдието, докато ИБГНИ били силни в социалната сфера.

"В един мечтан за мен свят, който мисля, че може да бъде реалистичен е 121 депутати в парламента, Румен Радев да си остане президент, а Лозан Панов много бих се радвал да го видя като главен прокурор", добави той.

Той допълни, че листите им за изборите са със страшно позитивни, успели, независими хора.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

256

На Петков сектата

преди 2 години

Кирчо защо не каже кои негови приятели са удобно назначени в БРР,,, Дали е за да получават фирмите на Кокорчо Василев финансиране?

255

Май , като гледам...

преди 2 години

Други мераклий нема за съюз с Кирчо и Кокорчо..... и баба Т.Дончева-рушветчийката с чанта за 2,500-лв. където да си наси по 500-К /за дупетат...!

254

Анонимен

преди 2 години

Добре че се 0акаха преди изборите та дадоха възможност на народа да размисли преди да гласува за тях.

fallback