„Категорично е, че президентът трябва да даде посока. Той е носител на стратегията, искаме да покажем, че има друг път. Имаме разработени специални проекти за ускоряване темповете на растеж. Имаме нужда от нещо различно“, заяви в ефира на Bulgaria ON AIR кандидатът за президент Александър Томов.

Той е категоричен, че президентът е връзката между институциите.

"Това е единственият човек, който има по всяко време право да говори от името на обществото, да говори пред парламента, има реално доста правомощия. Умението е да бъде обединител също, да работи със съдебната власт, той е главнокомандващ. Назначава всички ръководители на специални служби", подчерта кандидатът за държавен глава.

Още по темата
Според него е важно да има дебат, битка за президентския пост.

"Борисов не се е явявал на дебат 10-12 г. Нека влезем в битка, за какво се борим. Хората са объркани, искат да видят дебат, кой за какво е. Боря се за нова България, страна като лидер. Има потенциал, който не се използва", заяви още кандидатът за президент.
Проф. Томов е на мнение, че последните два парламента са показали безсилие, а в последните 6 месеца знаем, че ще има инфлация.

"Енергийната бомба избухна днес. Нима видяхте да се вземат мерки и в предишното правителство. Бих работил с правителството пряко, бихме направили качествен бюджет - вдигането на цените за основните индустриално стоки изисква да предвидим подкрепа за бизнеса", обясни още той.

От думите на събеседника стана ясно, че президентът трябва да направи така че истината да се чува навсякъде.

"Предлагаме консолидация, нашият девиз е "Силна България". Не съм бил от 20 г. депутат, за нас нови хора, които не са участвали в корупционни управления. Ако президентът е достатъчно гъвкав, той може да постигне тази консолидация", подчерта още Александър Томов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase