Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Никой няма да има сам след изборите 121 гласа в парламента, поради което ще трябва да се търси диалог, за да има правителство. Това прогнозира Димитър Главчев пред Nova News.

По думите му ГЕРБ никога не се отказва от диалог, самият той не изключва разговори с всички.

„Най-важното е да има редовно правителство, защото няма нищо по-лошо от служебно и гражданите ще го разберат. В такава ситуация управлението е безконтролно“, коментира той.

Според него естествени партньори на ГЕРБ са "Демократична България", с които са заедно в ЕНП, а за новата формация на Петков и Василев той смята, че твърде широко са разтворили ветрилото и сякаш искат да привлекат избиратели от ляво и дясно, но дори и с тях е нужно да се води разговор.

За президентските избори политикът не вижда корелация с 2016 година и кандидатурата на Цецка Цачева. В момента колебанията в ГЕРБ са дали настоящата кандидатура да е ярка партийна фигура, или не, а до края на другата седмицата президентската двойка на партията ще бъде ясна.

Димитър Главчев пожела да нямаме парламенти като 45-ия и 46-ия, като отбеляза, че изглежда оценката на всички в това отношение е близка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 2 години

Мутрите са в пълна изолация от останалите партии, но още не могат да го осъзнаят.

30

Циганин Комунист

преди 2 години

Някой помни ли приказката за орела,рака и щуката?Това днес е положението!

29

Sk

преди 2 години

Няма по_добро правителство от служебното. Всички редовни крадат като побъркани

fallback