Снимка: БГНЕС
fallback

Централната избирателна комисия ще купи допълнителни 1600 машини за гласуване за изборите на 14 ноември.

Така вотът "две в едно" и машинното гласуване извън страната ще са обезпечени, дори и при провеждане на втори тур на президентските избори. В този случай ще са необходими 840 машини, половината от тях ще са в чужбина.
Втора машина в страната ще има в 2119 секции, обяви председателя на ЦИК Камелия Нейкова, цитирана от БНР.

"В 2119 секции в страната ще има по две машини за гласуване и ЦИК ще проведе процедура за доставка на допълнителен брой от 1600 устройства за машинно гласуване при спазване на Закона за обществените поръчки", каза тя.

Втора машина за гласуване ще има в секциите с гласували 320 и повече избиратели на предходните избори от 11 юли.

"За изборите на 11 юли определихме по 2 машини да има в секциите, в които са гласували над 420 избиратели Тогава нямаше проблем с опашки в нито една секция, дори в някои секции втората машина въобще не беше използвана, но намали броя на избирателите, които ще гласуват с една машина от 420 на 320, това може би е оптималната граница", каза заместник-председателят на ЦИК Емил Войнов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 2 години

Харчете народна пара протежета на Злият!

32

Живяла някога

преди 2 години

Да бе... , Невиждаме как запоредна година шантажират народа за какво ли не.... за това как сме зябогатяли и как вдигат цените на всички стоки от първа необходимост.. Кажете за кого да гласуваме, при условие, че Мика Зайкова заяви в ефир, че са дадени( откраднали) от ЕС близо 140 мл. Евро предназчени на БЪЛГАРИЯ за изборният процессссс....... Хмммм

31

dakotabg

преди 2 години

Миналата неделя видях Мадуро на Бачковския манастир. Чудех се,за какво,ли е дошъл,да пали свещи тук!Вече ми е ясно....

fallback