Снимка: Dnes.bg
fallback

Румен Радев е човекът с най-сериозен принос да се забърка тази "политическа каша" в държавата. Емоционалните флуктоации на "Има такъв народ" са доста инфантилни, те разкриват безсилието, напрежението и срама, който преживяват слабо подготвените, наивните и незрелите, когато са поставени пред важно изпитание. Това заяви известния психолог и учен Росен Йорданов в интервю за БГНЕС.

По думите му Слави Трифонов е „просто един обикновен "трапезен диагностик" на маса“.

Oще по темата
Трети поред избори са абсолютен риск не само за управлението на държавата, но и за модела на държавност, за парламентарната демокрация изобщо, категоричен бе той.

Росен Йорданов коментира продължилата близо 2 часа пресконференция на "Има такъв народ" в петък.

"Струва се да се замислим и върху въпроса, каква беше точно идеята с участието на г-н Василев и какво се произведе като впечатление!? Аз не зная какъв е бил замисълът, но той определено беше поставен в доста неловкото положение сам да обяснява какъв „страхотен кандидат“ е бил и колко много са сбъркали тези, които са го отхвърлили. Още повече постфактум, когато решението за неговото "отзоваване" бе вече взето и обявено", отсече психологът и продължи:

"Извинявайте за сравнението, но цялата сцена удивително приличаше на ситуация, в която засрамен отличник е декласиран от конкурс за прием в елитно училище, провалил се е и трябва да обяснява колко много се е готвил, колко книги е прочел, колко такива изпита е взел преди и т.н. поемайки по този начин "вината" на "родителите" си, че са пропуснали „датата на изпита“ или са подали „нередовни документи“ т.е. не са спазили правилата на конкурсната процедура".

"Гневните – къде сдържани, къде импулсивни изблици, ескалиращият войнстващ патос в отправяне на директни и завоалирани закани, закачливото фамилиарничене с някой журналисти и обратно саркастично-вулгарните забележки към други, динамиката на настроенията им, вариращи между сърдене, гняв и възмущение, са за мен сигурни индикатори за нервност, загуба на самочувствие, неувереност и объркване", посочи още Росен Йорданов.

По думите му съмненията за връзките на ДПС и ИТН са повече по линия на бизнеса и прословутите "обръчи от фирми", „за които под одобрителния поглед на Слави Трифонов, ни разказа г-н Доган преди години. Разбира се и службите за сигурност и най-силното оръжие – влиянието в съдебната система!“

Росен Йорданов коментира и друг от лидерите на партиите на протеста – Мая Манолова, която според него се "преоблече в бяло" през тези години, направи си „политическа пластична операция“ и се яви неузнаваемо „млада и енергична“ пред избирателите, за да търси тяхното доверие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

396

Калина Кутева

преди 2 години

До Анонимендо 395. Ако евентуално под "***" разбираш Б.Борисов, за твое сведение той не само има висше образование, но и защитена докторска дисертация по ВАК, 1995 г. Има си официални документи, а и в биографията му пише във wikipedia.org. За разлика от други не се пъчи с това. Може би ти се неграмотникът?

395

извод от наблюдение

преди 2 години

Питаме,какво работят тези в парламента?Когато камера даде залата ,половината ги няма,а в петък още в 12ч залата е почти празна.Работят от сряда до петък по 4 часа.До скоро и комисии нямаше.Играят си на телефоните или четат вестници,изслушват служебните,вместо министри били по 12години .Ден да мине,друг да дойде!.Крясъци,обиди,подвиквания,липса на култура на поведение.До гуша ни дойдоха с безхаберието си!Мислят не за нас,а за партията си!

394

Анонимен

преди 2 години

ком.401 Пешо- това е коментарът на годината!...изборите в чужбина показха, че няма никакво изтичане на мозъци

fallback