Снимка: архив, Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg
fallback

Българите, живеещи в Испания, ще могат да гласуват днес в 67 избирателни секции в 57 населени места. Изборният ден започва в 07.00 часа местно време и приключва в 20.00 часа.

За първи път за сънародниците ни са открити толкова много избирателни секции, предаде БНР. На предишните парламентарни избори на 4 април те бяха 53, а през 2017-та – 38 на брой. За сметка на това заявления за гласуване са подали 4 157 души, значително по-малко от април , когато бяха 7 946, а накрая реално гласуваха 20 309.

Сега с решение на ЦИК от 18 юни са определени и местата, на които ще се гласува. Съгласно чл. 212 от Избирателния кодекс с хартиени бюлетини извън страната се гласува, когато за образуването на секции са подадени по-малко от 300 заявления или на последните избори са гласували по-малко от 300 души, затова сега на разположение ще бъдат 58 машини в 31-на избирателни секции.

Заради влошената епидемична обстановка от посолството в Мадрид напомнят, че е задължително да се спазват всички указания на испанските санитарни власти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Чешем си макарите

преди 2 години

и довечера ще си пием биричката - не участвам в тоя цирк. До всички гласуващи балъци - да си знаете - битият бит, е...ният е...н. Нема да си промените жалкия животец! Капитализъм, бате - всичко е измама за шарани! Бойко ви прекара с 200, сега Слави ще ви го надене с 300!

1

Анонимен

преди 2 години

След 6 минути започват да гласуват. Във Валенсия вече има опашка пред една от секциите. Брат ми е там. Пети по ред бил. Чакат с нетърпение, че после ставало над 38 градуса и не знаят дали машините ще издържат на жегата. Секцията е голяма. Мн. българи има.

fallback