Кадър: БНТ
fallback

Първият политически лидер, който гласува, беше председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. Той упражни правото си на глас в Кърджали.

"В 7.07 часа гласувах. Призовавам българските граждани да бъдат активни и да гласуват. Ние от 7 години повтаряме, че трябва да възстанови държавността", заяви Мустафа Карадайъ, цитиран от БНТ.

Той е на мнение, че изборните разписки трябва да се преброят във всички избирателни секции.

"Аз ако съм член на СИК, няма да сложа подпис, без да съм преброил изборните разписки", коментира още той.

При гласуването с машина Карадайъ поиска инструктаж. „Поисках го, защото това е задължение на СИК. Добре знаете, че още 2009 г. съм участвал в правенето на алгоритъм на този вид гласуване и съм запознат с него. Задължение е на СИК избирателят, който е стигнал до секцията, да му съдейства и да може да упражни правото си на глас. От тази гледна точка самият аз поисках да видим дали тя изпълнява задълженията си“, каза пред журналисти лидерът на ДПС.

"Правилният избор е моята партия за България, не само за мен. За седем секунди стана". Това каза, докато гласуваше Карадайъ.

"Контролните разписки трябва да се броят, за да имаме доверие в изборния резултат. Изборите трябва да бъдат прозрачни. Аз като програмист знам, че може да се направи програма, която да е идеална,", каза председателят на ДПС.

"В България за последните 12 години виждаме, че има криза на държавността, криза на демокрацията, отстъпление от правата и свободите.  Ние от 7 години повтаряме, че трябва да се възстанови нормалността в политиката, трябва да се възстанови демокрацията и държавността, именно за рестарта на държавността гласувах. Демокрацията е едно явление, което веднъж отвоювано не е завинаги и може да има отстъпления. Възстановяването на демокрацията не може да се случва с недемократични средства и инструменти", посочи Карадайъ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 2 години

нищо няма да се брои, защото ще излезе разлика и фигуранта отива на бесилката. затова тихо, натискайте там а гласа ви ще го определят наркомана и бсп

17

Анонимен

преди 2 години

В Габрово в 7.00 гласувах и имаше много хора. От чутото нямаше ни един за коалиция гроб-дпс.

16

Анонимен

преди 2 години

Лараьмъгърлюдъ или там както му е индийското име ще е новият президент/ премиер. Милион гласа от тарамбукистан и е оправена България. Ха ха ха ха

fallback