Снимка: БГНЕС
fallback

Следващото правителство ще бъде експертно, прогнозира Христо Иванов, съпредседател на "Демократична България" пред bTV. Иванов допусна и това, че то няма да има дълъг мандат.

Факт е, че ДБ изпреварва ДПС, това е много важно и се доближава до БСП, до третото място. Това ни включва в кръга на онези, които имат право да очакват връчване на мандата за управление, коментира той резултата, с уговорката, че засега това са първоначални резултати.

Заложихме на активна и позитивна кампания с много силна вътрешна конкуренция, призовавахме гражданите да ползват преференцията, имаше силни лидери, които излязоха със своите послания, коментира още той.

По думите му в България започва да се оформя силна център-дясно формация, ориентирана към Европа, към това да гарантира движението напред на страната.

Според него ниската избирателна активност се дължи както на летния сезон, така и на това, че липсвала негативната мотивация, защото хората сметнали, че ГЕРБ са отстранени от властта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Петърчо

преди 2 години

Иванов и Манолова не играеха да спечелят а да управляват. Независимо от това дали имаха или не капацитета и гласовете да са първи. Те много добре знаят че в следващото правителство ИТН и Слави ще поемат цялата критика а те ще управляват понеже Славчо зависи от тях. Така че все тая дали Трифонов спечели или не. Той със сигурност няма да управлява. Следващите управляващи ще са Мутрите , Иванов и БСП като "морална" подкрепа. Наздраве бръснене!

32

Край

преди 2 години

Бе не е много сигурно. Доган има доста троянски коне при Слави.

31

Анонимен

преди 2 години

ДПС=ДаБ никаква разлика. Скачени съдове.

fallback