Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

„Свидетели сме на безпрецедентен изборен ден. На изборен хаос от сутринта. На ЦИК, която реши да започне работа в 9 ч. сутринта, при положение, че изборният ден започва от 7 ч. ЦИК, контролирана от президента Радев, избяга от отговорност и я прехвърли на Районните избирателни комисии“, обвини Тома Биков. Той, Даниел Митов и Деница Сачева направиха изявление час преди края на изборния ден.

Oще по темата


Биков отсече, че е имало блокирани машини и заради това  хора не са успели да упражнят правото си на вот.

Според него заради това е регистриран най-ниската избирателна активност през последните 30 години на парламентарни избори.

По думите му за първи път в новата демократична история на страната министърът на вътрешните работи в служебното правителство излизал да прави кампания в полза на определени политически сили и ущърб на други, визирайки ГЕРБ.

„Г-н Бойко Рашков вместо да организира изборния ден, който и без друго е доста проблемен, дава интервю в медия, в която назовава поименно нашата партия, в която агитира в полза на други партии, защото очевидно е уплашен от резултата”, каза Биков.

Той обвини Рашков, че през последните два месеца е „мачкал по всички възможни начини активистите, членовете и симпатизантите на ГЕРБ”.

„Този човек е опасен за демокрацията и ние ще му потърсим отговорност още от утре”, категоричен беше Биков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

Чичо

преди 2 години

Гербери жалки,както вие мачкахте 12години българския народ,време е и на вас да ви посмачкат мутрите.

73

Анонимен

преди 2 години

Вярно е гласуваха хора които не могат да четат на - бьлгарски , напьлно неграмотни - коментирам скандалите при гласуването в симитли

72

до 73

преди 2 години

Ама ти гордееш ли се, че всеки 5-ти е гласувал за загробените? Това са най-ниските 20 процента от населението по интелект. Вие сами ще се изчегъртате в момента, в който спрат да ви подпират на държавна хранилка под пагон.

fallback