Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Освободиха кмета на поморийското село Бата. Той беше задържан вчера в акция срещу купуването на гласове в област Бургас.

Пред Bulgaria ON AIR Георги Георгиев обясни, че ще си търси правата в Страсбург. Той допълни, че при обиска в дома му са открити 1500 лева и стар списък с гости на сватбата на дъщеря му.

"Подадохме жалба, ще си търся правата по съдебен път, ако трябва до Страсбург ще стигна. Чувствам се репресиран, все едно затвориха някое куче в килията", коментира Георги Георгиев.
Oще по темата
А днес в поредната акция срещу търговията с гласове беше арестуван ромски лидер. Румен Чолаков е дългогодишен областен координатор на "Евророма". Задържан е в района на склад за рапани.  С него беше арестуван и млад мъж, който твърдеше, че е случайно на мястото, защото си търсил работа.

"Те имат право да проверяват и ме проверяват дали имам бележки. От 30 години съм в политиката никого не съм купувал", отсече Румен Чолаков.
"Нека да търсят, кога ще хванат тези големите, които купуват", попита другият арестуван.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

баба мара

преди 2 години

как ги измислят подобни глупос-ти списък с гостите на свадбата в страсбург щеима да се смеят на българия какви кметове и кои ги избира с каква фантазия самоче тука не хваща декиш

20

Анонимен

преди 2 години

Да припомним на редовните тролчета че Евророма е създадена през 1998 г. от Цветелин Кънчев, затворник помилван от Георги Първанов и е вечен коалиционен партньор на БСП.

19

Анонимен

преди 2 години

Трябва да го пратят за купуване и продаване на гласове в Страсбург. Има ли ДАНС?

fallback