Снимка: БГНЕС

Заради рекордно големия брой секции, които ще бъдат разкрити за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 11 юли в чужбина, изборни секции ще бъдат разкрити и на екзотични дестинации. Това стана ясно по време на брифинг на Иван Кондов, постоянен секретар и председател на работна група "Избори", и Калин Анастасов - заместник-председател на групата в МВнР.

Изборни секции ще бъдат отворени на гръцки острови, както и в Доминиканската република, откъдето вече има подадени 40 заявления за гласуване.

Иван Коднов обясни, че допълнителна трудност в организацията на изборите в чужбина създава фактът, че там, където няма български общности, членове на избирателните комисии ще трябва да се командироват от България.

Проблем ще се създаде и с транспортирането на бюлетините, което трябва да се извършва с дипломатическа поща, посочва БГНЕС.

Възниква още въпрос свързан с многото секции и той засяга предстоящите президентски избори през есента. Тогава също ще трябва да се открият много на брой секции в чужбина, а в много от държавите по света сезонът ще е приключил и не е ясно дали изобщо ще има кой да гласува там.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase