Снимка: БГНЕС

Правителството е непартийно, ние работим за хората. Така премиерът Стефан Янев отговори в Поповица на обвиненията от ГЕРБ, че кабинетът води предизборна кампания и че ще подадат жалба в ЦИК.

Янев каза, че сме в предизборна кампания и като част от нормалното пилитическо говорене в кампания са възможни обвинения и жалби.

Още по темата
По отношение на организацията на изборите, той посочи, че от днешна гледна точка вотът е добре организиран. Сключен е договор за първите 9600 машини, които са на разположение, за следващите 1500 машини се подготвя решение и съответен договор, надявам се до края на следващата седмица не само да имаме договор, но по-голяма част от машините да бъдат тук, посочи той.

По повод на обвиненията, че на отговорни постове в митниците се назначават хора, извършили нарушения в миналото, премиерът заяви, че ако това се докаже, те ще бъдат отстранени незабавно. Янев посочи, че проверката срещу шефа на Националната приходна агенция още не е приключила и няма резултати.

Днес в Поповица, където има местен празник, ще се проведе национално съвещание с кметовете на кметства.

"Днес почитаме нашите мъртви, но да не забравяме и живите. Роден съм тук, но много малък съм напуснал, около 7-годишен. Спомените ми са едновременно бледи, но в същото време с топло чувство към хората, които живеят тук, към родната земя. Разбира се, имам близки, когато мога, идвам, за съжаление напоследък не особено често", сподели премиерът в отговор на въпрос на журналисти.

По думите му кметовете на малките населени места имат един основен проблем - самофинансирането.

Идеята е част от местнице данъци да бъдат на разположение на тези кметове да подобряват инфраструктурата. Кметствата са силно зависими от централизираното разпределение на бюджета и от общинските съвети и кметове да получат някакви средства, посочи служебният премиер. Той коментира, че все от някъде трябва да се започне в решаването на този проблем.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase